svatben fotograf logo

Ние сме Ваня и Ивелин

Ние сме Ваня и Ивелин. Сватбени фотографи сме. Обичаме се от 16 години и сме семейство. Имаме прекрасна дъщеря Нора, която е на цели три години и която всеки ден ни преподава уроци, включително и професионални. Като колко е важно да скъташ всички безценни спомени, за да се връщаш към тях – когато си щастлив; когато времената са тежки; когато искаш да си припомниш някакъв факт; когато косата ти вече е побеляла, а паметта неуслужлива и желаеш отново да преживееш на бързи обороти живота си в най-съкровената му част. Нора ни отвори още по-широко очите за важността на спомените.

Повече от десет години сме живели и работили в Малага, Испания и опитът натрупан там, както житейски, така и професионален обуславя нашия естетически поглед. Стилът ни на снимане е силно повлиян и оформен от испанската фотографска сватбена школа и технически се характеризира с драматични контрасти, вкарване на геометрия в композицията, цветова динамика, използване на приомите на минимализма. Приоритет за нас е нережисираната фотография, улавянето на емоциите в тяхната първичност и присъствието им във всеки един кадър, но правим това стъпвайки на сериозно дефинирани през годините естетически и стилови критерии.

Ние сме фотографи, които общуват със своите клиенти, а не лица скрити зад фотоапарата. Приемаме като приятели всяка една двойка и съпреживяваме техния ден със същото въодушевление като тях самите и техните близки. Вярваме, че гмурването в емоционалния свят на нашите клиенти, а не безстрастната и дистанцирана гледна точка, дава най-пълнокръвни резултати. Вършим си работата с идеята, че, след примерно сто години, някой ще прелиства тези кадри посредством тогавашните технологични чудеса с една едничка и много човешка цел – да опознае предците си и да почувства корените си. Това е смразяваща отговорност и ако си фотограф в душата, трябва да я поемеш.


Снимали сме на всевъзможни места, в различни страни, в различни културни среди и сме документирали разнородни обичаи. Професионалната ни мечта е да продължим с тази тенденция и да снимаме сватбите на хората по цял свят. Колкото и да са различни нравите и ритуалите на повърхността, някъде там в самата си същина, това са все човешки истории, които напират да бъдат разказани и съхранени. Ето, затова ни има нас.

error: Съдържанието е защитено !!!

Ние използваме `бисквитки` (cookies), за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.